САЩ не са във война с подкрепяните от Иран йеменски хути,

...
САЩ не са във война с подкрепяните от Иран йеменски хути,
Коментари Харесай

Пентагонът: Не сме във война с хутите

САЩ не са във война с подкрепяните от Иран йеменски хути, съобщи Пентагонът, макар че през вчерашния ден беше нанесена пета серия от удари против групировката в границите на една седмица, съобщи Ройтерс.

Говорителката на Пентагона Сабрина Сингх акцентира, че ударите, в това число вчерашните, са имали чисто защитителен темперамент. 
 
" Ние не сме във война с хусите ", съобщи тя. " Хутите са тези, които не престават да изстрелват крилати ракети, противокорабни ракети по почтени моряци. Това, което вършим дружно с нашите сътрудници, е самоотбрана ", означи говорителката.

При последните удари са били унищожени две противокорабни ракети на хутите, които " са били ориентирани към южната част на Червено море и са били готови за изстрелване ", съгласно изказване на Централното командване на Съединени американски щати, оповестено в " Екс ", отбелязва Асошиейтед прес. 

Пентагонът добави, че те са били осъществени от изтребители Ф/A-18 на военноморските сили на Съединени американски щати.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи през днешния ден, че САЩ ще продължат ударите, макар че до момента те не са спрели нападенията на хусите против търговски и военни кораби.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР